Serdecznie zapraszamy grupy szkolne (klasy II-VI ze szkół podstawowych)
na unikalne zajęcia
"Niezmarnowane warsztaty"
z edukatorkami dietetycznymi z Trójmiejskiego Banku Żywności
w ramach projektu „Działamy w klimacie”.
A oto co proponują prowadzące:
Podczas warsztatów z dziećmi poruszymy temat marnowania żywności i wpływu tego zjawiska na kondycję planety. Pracując w grupach oraz wykorzystując materiały edukacyjne uczniowie nauczą się, ile żywności jest co roku marnowane w Polsce oraz jakiego rodzaju jest to żywność. Dowiedzą się, co tak naprawdę marnujemy w skali planety, gdy wyrzucamy do kosza na śmieci kanapkę czy ziemniaki. Dzieci poznają też sposoby na to, jak ograniczyć marnowanie żywności i tym samym zadbać o planetę, a także dowiedzą się w co można zapakować szkolną kanapkę.
Zespół CIEE przygotuje pokaz wykonania woskowijki. Po warsztatach każdy uczeń i nauczyciel otrzyma własną woskowijkę!
Decyduje kolejność zgłoszeń, oferta jest limitowana (20 warsztatów). Zapisy telefoniczne (58 301 80 99), poza środą 20 października.
Dostępne dni oraz godziny rozpoczęcia warsztatu:
27 października środa
09:00, 10:15, 11:30
28 października czwartek
09:00, 10:05, 11:10
29 października piątek
09:00, 10:15, 11:30, 12:45
3 listopada środa
09:00, 10:15, 11:30
5 listopada piątek
09:00, 10:15, 11:30
18 listopada czwartek
09:00, 10:15, 11:30, 12:45
Zajęcia trwają 1 godzinę lekcyjną, prosimy o punktualne przybycie.
Warsztaty będą realizowane dzięki dofinansowaniu z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku.